Personal trainer Lasse Venho

SINÄ MÄÄRITTELET TAVOITTEESI – MINÄ AUTAN SAAVUTTAMAAN NE

Suunnitellaan yhdessä sinun budjettiin, tavoitteisiin ja aikatauluun soveltuva kokonaisuus. Sinä olet oman elämäsi ohjaimissa ja sinä päätät, minkä verran kanssakulkijaa tarvitset.

Voimme sopia yhdestä kuntosaliohjelmasta tai voimme sopia valmennussuhteesta, joka kestää siihen asti kunnes olet saavuttanut tavoitteesi. Voimme myös sopia jotain edellisten väliltä, vaikkapa 3 kk kestävästä valmennuksesta.

Olen tehnyt tuhansia (yksittäisiä) kuntosaliohjelmia ja pisin valmennussuhteeni on kestänyt yhtäjaksoisesti lähes neljä vuotta. Mitä osaamista, neuvoja tai ohjeita sinä tarvitset onnistuaksesi? Millaisesta paketista sinä haluaisit sopia?

Varsinkin FITMILL verkkovalmennuksien laaja valmennussisältö on auttanut useaa valmennettavistani saavuttamaan tuloksia, jotka aiemmin ovat jääneet haaveiksi.

Lasse Venho

FITMILL KONSEPTI

Olen 25 vuoden kokemuksella ja yhdessä huikean tiimin kanssa kehittänyt FITMILL konseptin. Valmennuskonsepti on tuhansien asiakastapaamisten kautta ja onnistujien antaman palautteen kautta syntynyt kymmenen askelaan valmennuspolku.

FITMILL konseptin keskiössä ovat verkkovalmennukset, joiden avulla sinunkin on helppoa laittaa mm. ravintoasiat kuntoon.

Pysyvästi.

FITMILL

1) TERVEYDESTÄ HUOLEHTIMISEN TULEE OLLA HAUSKAA!

Kaikki tunnemme ilmiön; tammi- ja syyskuussa kuntokeskukset täyttyvät asiakkaista, mutta jo 4-6 viikon kuluttua treenaajien rivit harventuvat.

Elämä on kiireistä, tekemättömät työt stressaavat, jääkaappikin ammottaa tyhjyyttään ja kaupassa pitäisi käydä. Ruokaa olisi laitettava ja lapsetkin tulisi viedä harrastuksiin. Laskut täytyisi maksaa, lemmikit ulkoiluttaa, tekemättömät työt stressaavat ja puoliso muistuttaa siitä, että yhteinen lomamatka on yhä vielä suunnitelematta.

Lisäksi on yhtä sun toista kremppaa eikä kuntosalille lähteminen juuri nyt innosta. Treeneistä lintsaaminen houkuttaa, vaikka tunnemme siitä syyllisyyttä. Toisaalta – kadehdimme niitä, jotka treenaavat salilla säännöllisesti, saavuttavat tavoitteitaan ja näyttävät hyvältä. 

Tiedetään, tiedetään!

Siksi tavoitteeni on tehdä hyvinvoinnin kohentamisesta niin positiivinen kokemus, että sinäkin järjestät säännöllisille treeneille tilaa vähintäänkin hektisestä kalenteristasi. Omaan itseen panostamisen tulee olla hauskaa ja tuottaa onnistumisen kokemuksia. Jos kuntosalilla treenaaminen ei ole sun juttu, voit saavuttaa tavoitteesi muutakin liikuntaa harrastamalla, vaikkapa kävelylenkkeilemällä. Valitaan yhdessä liikuntamuoto, josta sinä nautit.

Katsos – jos muutos maistuu puulta, siitä ei tule pysyvää.

Lasse Venho

2) ENSIN MUUTAT TAPASI – SITTEN TAPASI MUUTTAVAT SINUT.

Aivan liian usein ajatellaan, että kunnianhimoiset tavoitteet ovat onnistumisten takana, että tarvitaan vain sylikaupalla tahdonvoimaa.

Verkkovalmennuksemme opastaa, kuinka tavoitteet antavat elämällesi suunnan, mutta tapasi määrittelevät kuka sinusta tulee. Valmennamme muuttamaan tapoja yksi lapsen askel kerrallaan niin, että nautit prosessista ja inspiroidut onnistumisista.

Saat kahden viikon välein ehdotuksia uusista, terveyttä kohentavista tavoista. Opit, kuinka niistä muodostuu pysyvä osa arkeasi. 

Lasse Venho

3) HALLITSE KALOREITA – HALLITSET PAINOA.

Oletko uskonut ”syö vähemmän kuin kulutat, niin laihdut” ohjeeseen, mutta aika ajoin kyseenalaistanut sen? Olet liikkunut paljon ja vähentänyt syömistä, mutta kilot eivät ole karisseet toivotulla tavalla.

Valmennuksemme avulla ymmärrät, miten hallita kaloreita, kuinka pysyä kylläisenä vaikka ruokavaliosi sisältää niukasti kaloreita.

Lasse Venho

4) VIISAS RUOKAVALIO KOOSTUU AIDOSTA RUOASTA.

Viisas ruokavalio perustuu aitoihin, luonnosta saataviin raaka-aineisiin, ei prosessoituihin elintarvikkeisiin.

Kattava ravintovalmennuksemme on 20-kohtainen ohjelma.  Opit nauttimaan terveellisestä, hyvää tekevästä ruoasta, osaat valita proteiinit oikein, ymmärrät kuinka hallita kylläisyyttä, opit mistä saat terveellisiä rasvoja, jne. Saat käyttöösi reseptejä, jotka kaikki ovat muun muassa äänitiedostona. Voit kuunnella ne vaikkapa kotiin ajaessasi. Ennen kaikkea: onnistut tuomaan oppimasi asiat osaksi jokapäiväistä arkea.

5) OTA HIILARIT HALTUUN!

Länsimaisen ruokavalion eräs merkittävimmistä ongelmista on kulutukseen nähden liian suuri sokereiden ja tärkkelyksen määrä.

Opastamme, kuinka suosia hyviä hiilihydraatteja niin, että ne auttavat kohentamaan hyvinvointia, ei vähentämään sitä. 

Lasse Venho

6) KESKITY KEHITTYMISEEN – PYSYT MOTIVOITUNEENA.

Pyrit päämääräsi sitten ruokavaliota muokkaamalla, treenaamalla kuntosalilla, ryhmäliikunnassa, kävelylenkkeilemällä tai jollain muulla keinoin, ohjeistamme kuinka Kaizen-menetelmää hyödyntäen ja keskittymällä kehittymiseen, pysyt motivoituneena.

Jokainen tuhannen mailin matka on alkanut ensimmäisestä askeleesta. Kun kehityt viikko viikolta, kuukausi kuukaudelta ja jopa vuosi vuodelta, tulee pitkäjänteisenä pysymisestä palkitsevaa.

Ravintovalmennus netissä

7) TALTUTA TUNNESYÖMINEN – TALTUTAT EPÄONNISTUMISET.

Tunnesyöminen on tunne-elämän tarpeiden tyydyttämistä, ei nälän. Jokainen meistä on tunnesyönyt joskus, useat tekevät sitä säännöllisesti. Tunnesyömisellä lohdutetaan mieltä arjen ongelmien keskellä.

Tunnesyöminen on kuin kaveri, joka puukottaa selkään. Kaipaat sitä, mutta lopulta tunnet huonoa omaatuntoa. Valmennuksemme auttaa, harjoitteiden avulla, pääsemään ulos tunnesyömisen noidankehästä. 

FITMILL

8) TILIVELVOLLISUUS ON PARHAAKSESI. 

Mietipä asiaa: mitä olisit kaikkien koulussa käymiesi vuosien aikana oppinut, jos et olisi ollut vastuussa edistymisestä opettajallesi? Ja vanhemmillesi?

Useat hyvinvointiin liittyvät tavoitteet jäävät saavuttamatta, koska niistä ei olla vastuussa yhdellekään ulkopuoliselle. Kun trainer hellän vaativalla otteella auttaa valitsemaan sinulle soveltuvan tavan olla tilivelvollinen, moninkertaistat mahdollisuutesi onnistua.

Kaikki tarvitsemme valmentajaa.

Lasse Venho

9) JOS MEKIN PYSTYIMME, KYLLÄ SINÄKIN PYSTYT! 

Esittelemme eräitä onnistujia sekä asioita heidän onnistumisen taustalla. Ne auttavat sinua keskittymään olennaisuuksiin hifistelyn sijaan. Vältät ajan hukkaamisen epäolennaisuuksiin.

Ennen pitkää sinäkin saatat loistaa tyytyväisyyttä, kuin Petri (kuvassa). 

Lasse Venho

10) TREENAA LIHAKSEN LIIKERADALLA – ÄLÄ LIIKKEEN. 

”Vihdoinkin tuloksia, joita olen aina kaivannut”.

Yhä edelleen valtaosa kuntosalilla treenaavista treenaa (tuloksien saavuttamisen kannalta) väärin. Liikkeen liikeradalla treenaaminen johtaa helposti siihen, että tulokset jäävät tulematta, nivelet rasittuvat ja seuraa turhautuminen.

Sovellan RESULTA menetelmää, jossa keskityn lihaksen liikeradalla treenaamiseen, ei liikkeen. 

Lasse Venho personal training

ESIMERKKI TYYPILLISESTÄ ASIAKKUUDESTA: 

Suunnittelen uudet, henkilökohtaiset treeniohjelmat 2 kk välein. Asiakas raportoi edistymisestään 1 krt/vk (esim. valokuva treenipäiväkirjasta + puhelinsoitto) ja osallistuu FITMILL ravintovalmennukseen verkossa.

Etenemme FITMILL valmennuspolkua noudattaen, asiakkuus jatkuu 1 kk irtisanomisajalla niin kauan kuin asiakas haluaa.